kuvat, teksti ja ulkoasu: copyright © 2012 noora

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

iib. Ilo

"Iines hei, pitäisköhän meidän muuttaa isompaan taloon nyt kun meitä on yhteensä viis? Tämä on oikeasti ihan liian pieni talo meille kaikille, nyt kun Emmakin on tavaroineen levittäytynyt kaikkialle."
"Meillä jo suurin osa rahoista säästössä siihen kämppään, mitä mä olen kuolannut jo pitkään. Mmmm, jos heitän seuraavan viikon aikana keikan joka ilta, me voidaan muuttaa sinne sen jälkeen jos se ei vaan ehdi mennä pois myynnistä."
"Joo no mulla oli tässä vähä taka-ajatuksiakin, voisin meinaan sisustaa sen kämpän. Uskoisin kyl pystyväni siihen ihan hyvin."
"Niin no, miksei se kävis. Siitä vaan, vähemmän tekemistä mulle."

"Tänään on muuten Annan synttärit."
"Totta, jos sä haluut niin voit sä kutsua naapureita kylään. Mun pitää mennä töihin, että sitä rahaa tosiaan tulis."

Ei Jaakko luonnollisestikaan kieltäytynyt mahdollisuudesta järjestää juhlia, vaikkakin sitten vähän pienimuotoisempia. Ihmiset olivat hänen illanistujaistensa myötä alkaneet tykätä hänestä huomattavasti enemmän, ja hänen haaveensa suosiossa paistattelussa oli päivä päivältä todellisempi.

Osa ihmisistä tuli käymään jo päivällä, kun taas loput pääsivät vasta illaksi. Aikaisemmille vieraille oli Jaakolla tarjota vain kahvia, mutta Iines oli luvannut tehdä ennen töihinlähtöään aterian illan juhliin.

Välillä Jaakko vei vaimonsa syrjäiseen paikkaan ja varasti muutaman suudelman - parin yhdessäolo oli ajan myötä muuttunut olosuhteiden sanelemasta pakosta suhteeksi, josta molemmat nauttivat kovasti.

Iines toteutti emännänvelvollisuuksiaan minkä ehti: ennen keikalle lähtöään hän tarkisti, että vieraat viihtyivät ja paistoi hot dogeja, keikalta tullessaan hän viihdytti vielä paikalla olevia vieraita kourallisella taikatemppuja.

Emma ei ollut kovinkaan juhlatuulella, vaan piiloutui ihmisten melua Annan huoneessa olevaan lelulaatikkoon. Tytöllä oli täällä oma pieni pesä, jossa saattoi leikkiä rauhassa muiden häiritsemättä. Mukavana bonuksena leikkejä ei tarvinnut lopuksi edes siivota.

Pieni Anna oli kuin äitinsä silmien väriä lukuunottamatta: hänellä oli yhtä kuulaanvaalea iho ja samat pikimustat hiukset. Luonteeltaan tyttö oli hyvin erilainen kuin siskonsa - Emma oli touhukas, äänekäs ja herkästi kaikesta innostuva, Anna taas hiljaisempi, rauhallisempi ja varautuneempi.

Vieraiden lähdettyä Jaakko ja Iines saivat hetken rauhaa tyttöjen mentyä jo nukkumaan. Iineksen syödessä illallistaan Jaakko katseli kaunista vaimoaan: tuntui kummalliselta, kuinka onnellinen hän olikaan elämäänsä tällä hetkellä. Mikään kun ei ollut niinkuin hän oli ajatellut itseltään tulevaisuudessa.

Keikkojen painaminen joka ilta tuotti selvästi tulosta, ja Iines oli urallaan siinä vaiheessa, johon oli koko elämänsä ajan toivonut pääsevänsä. Rentouttavan vaahtokylvyn tämä maailmankuulu taikuri oli ansainnutkin, ja hänen managerinsa oli hoitanut hänelle limusiininkin kuljettajineen. Kestäisi vielä odotettua vähemmän saada tarpeeksi rahaa kokoon unelmakotia varten, ja aikaa jäi vähän muullekin kun vain työnteolle.

Iines ja Jaakko yrittivät varata mahdollisimman paljon laatuaikaa vietettäväksi toistensa kanssa. Lapset olivat jo sen verran isoja, että pärjäsivät ilman tauotonta huolenpitoa, joten sopivia parisuhdehetkiä riitti ensimmäistä kertaa koko suhteen aikana.

Emma ei halunnut syntymäpäivikseen mitään sen suurempia juhlia. Niinpä tytön toiveesta perhe söi vain yhdessä illallista.

"Tutkin tossa äitin unelmatalon pohjapiirrustusta ja nyt on joka huoneen sisustus on suunniteltu. Ja vielä budjetin mukaan!" Jaakko aloitti keskustelun.
"Voi kuinka kivaa, että sä oot löytänyt itselles tekemistä. Oonkin aina miettiny et miten sun päivät täällä voi oikeesti kulua.. Vaikka onhan tyttöjen hoitamisessa ihan tekemistä", Iines pohti.

Jaakko oli hakenut varastosta Emman "isojen tyttöjen" huonekalut, koulupöydän ja parvisängyn. Ne oli valittu siten, että pienen huoneen neliöitä säästyisi mahdollisimman paljon.

★★★

Aamulla muiden vielä nukkuessa heräsi Emma valmistautumaan koulupäivään. Ainoastaan Irma oli hereillä, ja aamutoimet sujuivat kissanpennun kanssa helposti. Emma etsi molemmille aamiasta jääkaapista ja vei Irmankin aamupisulle ja pesulle.

Koulubussi ei tullut kotipihaan asti, ja Irman kanssa touhuilleelle Emmalle tuli melkein kiire ehtiä siihen ajoissa. Uusi koulupäivä jännitti hieman, mutta lähinnä Emma odotti uusia kavereita ja opiskelua.

"Moi kulta, oliko kiva koulupäivä?" Jaakko odotti esikoistaan eteisessä.
"Oli, oli hauskaa. Liityin balettharrastuskerhoon ja sain jo läksyjäkin!"
"Oi, sepäs hienoo! Päätitkö sä jo, mikä susta tulee isona?"
"Joo, kissankouluttaja tai battitanssija."
"Kuulostaapa kivalta. Mutta niitä läksyjä varten mulla onkin sulle yllätys", Jaakko antoi selkänsä takaa Emmalle lahjaksi ostamansa tablettitietokoneen, "Tällä niitä tehtäviä on varmaankin kivempi tehdä."

Olihan se tosiaan mielekkäämpää tehdä läksyt tabletilla, jälkikäteen Iines kuitenkin antoi hieman palautetta asiasta Jaakolle: eikö tuota olisi voinut antaa vasta sitten, kun läksyjen teko ei enää muuten innostanut. Kun niitä on koko pienen ikänsä odottanut niin luulisi onnistuvan niiden vihdoon tekeminen ainakni ensimmäiset päivät.

Iineksen keikoilla kävi jo myös muita taikureita ottamassa oppia. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka paljon tämä kaupunki oli muuttanut häntä, nyt huomattavasti paremmat taikurit kuin hän muuttaessaan ottivat hänestä oppia. Olihan aikaa kulunut muutama vuosikymmen joten totta kai siinä ehti kehittyä, mutta siltikin.

Kun Iines pääsi töistä, oli Jaakko jo tilannut pitsaa ja odotti vaimoaan syömään kanssaan kerrankin jotain muuta, kuin kotiruokaa. Joku päivä ehkä vielä he pääsisivät ihan ravintolaan, mutta vielä lapset olivat vähän turhan pieniä jätettäviksi yksin kotiin.

"Ei enää montaa päivää, ensiviikon alussa ollaan jo muutettu. Ei tässä tarvi pakata oikein mitään muuta kuin vaatteet, näitä vanhoja ja halpoja huonekaluja ei tarvita. Uudessa kodissa odottaa sitten vähän laadukkaammat", Jaakko kertoi.
"Ai aloitko sä siis oikein snobbailemaan sen sisustuksen kanssa?" Iines naurahti
"No en mä oikeestaan, lähinnä vaan meinasin sitä, että näistä suurin osa on hankittu aika tiukalla budjetilla."
"Mmm totta."

Iines ei ollut paljoakaan ehtinyt kotona olla, mutta yritti parhaansa mukaan vietää aikaa myös lasten kanssa. Kun Emma oli ollut aina enemmänkin isin tyttö, oli Anna taas enemmänkin äidin, ja niinpä hän odotti innolla sitä hetkeä, kun yhteistä aikaa oli hetki päiväunien ja äidin töiden välissä.

Vanhempien ollessa kiireisiä Emma päätti yksin pitää syntymäpäivät Irmalle. Kakkua ei näissä juhlissa tarjottu, mutta Emma oli hankkinut kissalle herkkuja ja leikki sen kanssa koko illan. Pukeutuminenkin oli syntymäpäiväjuhliin sopivan arvokas.

Ulkona pörrääminen ei kuitenkaan ollut selvästi hyväksi Irmalle, sillä raukka sai kirpputartunnan. Irma antoi jostain syystä Jaakon tehdä itselleen melkein mitä vain, ja siksi kirppukylvyn antaminenkin onnistui yllättävän hyvin.

Molemmat tytöistä tykkäsivät touhuilla yksin, omassa rauhassaan. Annan aika kului Heikki-nimisen nukkensa kanssa, Emmalla taas oli omat tutkimusmatkansa mitä kummallisemmissa paikoissa.

Iines ja Jaakko yrittivät pitää arkipäivän romantiikkaa yllä yllättäen toisensa romanttisilla lahjoilla ja viettäen iltoja romanttisesti tähtitaivasta katsellen.

"Tiedätkö Iines, mä taidan rakastaa sua."
"Kyllä mä tiedän. Ja mäkin sua."

★★★

Ensijaksossa Salmen perhe muuttaa uuteen kotiin: sitä voi käydä kurkkaamassa jo etukäteen täällä.

11 kommenttia:

 1. Oi olipas kiva osa taas :) Ihanaa kun Jaakko ja Iines tunnustivat rakkauden toisilleen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tajusin itekin vasta noilla vaiheilla peliä et nää taitaaki oikeesti tykätä toisistaan. sillon naimisiin mennessä se suhdepalkki ei todellakaan ollut hirveen korkeella, en meinannu ees uskoo et ne suostu meneen kihloihin. :D mut tää on taas hauska kuinka kiinnyn noihin niin hirveesti ku musta kaikki mitä ne tekee on niin sulosta, vaikka puolet on mun ite ohjaamaa...

   Poista
 2. Eilen tuli lueskeltua nuo kolme edellistä osaa ja nyt vielä tämä yksi. Hyvää tekstiä! En tiedä miten oot onnistunut kehittymään Laineista vielä näin paljon, kun nekin oli jo niin hyvää matskua.
  No, mutta niin. Oli aivan ihanaa luettavaa, kuvat on tosi kivoja ja vaihtelet kivasti kuvakulmia ja rajauksia. Ja tekstit. Ah, ne tekstit. Oot taitava, oikeesti. :)
  Ai niin ja Jaakon ja Iineksen suhde vaikuttaa kivasti poikkeavan yleensä legacyjen ideoista, kivan omaperäistä. Ja koko Salmien tarina vaikuttaa muutenkin jotenkin ihanan omalaatuiselta eikä oo veistetty siitä samasta muotista kuin useat muut. :)
  Ja tähän samaan syssyyn vielä - oioioi miten upea talo! Tykkään paljon! Jaakolla on kyllä sisustajan silmää. ;)

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa jee sua oonki tänne melki jo odottanu (kuten muitaki vanhoja vakkareita, mut siis sulle mä viel erikseen ilmotinki :D) mut jee kiitti kommentista :)

   joo kai tää tauko on ollu ihan jees, on erilailla inspiraatioo tehä ny ja jaksan oikeesti kirjottaaki jostain syystä ihan erilailla (okei äidinkielen teho-opinnot yokirjotuksia varten viimevuonna kyl oikeesti tuli ihan tilauksesta, jotenki kirjottaminen luonnollisempaa nyt)

   hihii ja kiva et muutki tykkää talosta, ite tykkään siitä yllättävän paljon omaks tekeleeks ku yleensä en jotenki osaa niistä tykätä. mut veikkaan et tätä taloo joudutte katteleen jonkin aikaa, sen verran oon ny tykästyny.

   Poista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu! :D Luin eilen ja tänään kaikki osat.. Tosi hyvin kirjoitat ja tykkään noista kuvista tosi paljon..Kivoja noi kollaasit, missä on monta kuvaa samassa..Ja tää blogin ulkoasu on tosi hieno.. Mutta sitten itse tarinasta..Iines on tosi kaunis aloittaja sim ja hänen ja Jaakon suhde alkoi mielenkiintoisesti..Yleensähän kaikki rakastuvat päätä pahkaa, mutta näillä avioliitto oli tavallaan pakko..Ja lapset on tosi kauniita, Anna on jotenkin mieleen..Lisäksi, kun Iines on taikurin uralla, ni sitä en oo legacyissä ennen nähnyt, joten ammatinvalinnaksi tosi onnistunut, Iineksessä kun on jotain karismaa siihen työhön..Odotan jo seuraavaa osaa (toivottavasti saat pelin toimimaan, huomasin radolassa, että sulla on jotain ongelmia pelin kanssa)..
  PS. Sopiiko jos linkitän tän mun blogiin? Mä kirjotan LC Vanamoita, käy lukaisemassa kun kerkiät ja vastalinkitys vois olla kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee uudet lukijat on aina kivoja :) mut kiitoksia kiitoksia kovasti. oon yrittänytkin just kaikin tavoin tehä tähän vähän erilaista kun se legacyn tavallinen kaava, ihan vaan siks, etten ite ainakaan jaksais lukee aina vaan samaa juonta uudelleen ja uudelleen eri simeillä varustettuna.

   toi taikurin uravalinta tulee tästä vähän syventämään juonta ja se kestääkin sitten sinne kymmenenteen sukupolveen asti, mut enpäs kerro vielä miten :P

   ja juu ongelmia on todellakin, mut oon ny täs koittanu kohta jo kaikkee ja alkaa hiljalleen ees vähä onnistuu.. toi supernatural-lisäri vaan aiheutti ihan hulluna ongelmia heti kun sen asensin, et en tiä onko se sit uudelleenasennus seuraavaks ja pitääkö vaan odotella jotain patchia.. mutta kyllä mä silti osia saan täältä, toooosi paljon normaalia hitaammalla aikataululla vaan kun muutamassa kuvassa menee aina tunti :/

   mut juu mut saa aina linkittää :) käynkin kurkkaan ton sun lc:n, mulla on vähän sellanen et linkitän vaan ne mitä ite seuraan, mut mistäs sitä tietää vaikka alkaisin sunkin lc:tä seurailla :)

   Poista
 4. Oonkos mä jo tänne kommannu? En varmaa? :D Tosi mukavan oloinen Lc ei-ihan-tavallisesta simperheestä. Iines ja Jaakko ei oikein aluks tuntuvan kuuluvan toisilleen ja ihmettelin kyllä hieman, että miks ne nyt on yhdessä? Mutta hyvinhä noilla tuntuu menevän :) Pieni miinus ehkä siitä, että kaikki tuntuu tapahtuvan niin nopeasti välillä, muttei tuo nyt paljoa haittaa. Kokonaisuus on kuitenkin tarpeeksi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia kommentistas :) koitan tässä saada vähän hitaammin eteneväksi täät, kunhan nyt pelin sais ensin päälle edes :)

   Poista
 5. Oho, no eipäs tapahtunutkaan mitään kauheita (ainakaan vielä) niin kun aattelin. Meni vaan vieläkin parempaan suuntaan! Tytötkin on niin nättejä! Vähän kyllä epäilytti, kun vissiin viimeosassa Annan synnyttyä kirjotit, et hän peri isänsä taianomaisen vihreät silmät tjsp ja tässä osassa hän oli taikuri-äitin lellikkimussukkalapsi ja nyt viel kommenteissa sanoit et taikuruus tulee näkymään jokasessa sukupolvessa, hmmmmmm.... :P

  Pssst, parit kirjotusvirheet pisti silmään>
  "Oli, oli hauskaa. Liityin __balettharrastuskerhoon__ ja sain jo läksyjäkin!"
  ...
  "Joo, kissankouluttaja tai __battitanssija__." :DD
  ...
  luulisi onnistuvan niiden __vihdoon__ tekeminen __ainakni__ ensimmäiset päivät.

  Mut toivottavasti saat pelis viel toimimaan! Mäkin voisin tänään testailla miten peli käynnistyy puolen vuoden jälkeen, ainakin heti sen jälkeen kun oon lykänny sinne taas pari megaa ladattuja lisää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhhah nauroin noille melki äänee noille virheille, ihan jäätäviä kämmejä :D on tainnu kirjotteluajankohta olla vähän turhan luova krapula-aamu xD joo en nyt jaksa edes korjata, koitanpa välttää ensosassa.. :D

   mutta joo, ärsyttää ihan pirusti kun peliä ei saa toimiin kun kuitenkin ois niin ideoita mitä tässä vielä tapahtuis. ehkä koitan taas täs ottaa sen kaks kuvaa ja masennun ;)

   Poista
 6. uuuu, jatka kiitos.
  nää oli aivan ihania lukuja.
  kai oot yhä jatkamassa tätä?

  VastaaPoista