kuvat, teksti ja ulkoasu: copyright © 2012 noora

ekstra1. Villa Salmi

Jaakon sisustama Iineksen unelmatalo jonka perään kakkososassa haikailtiin näyttää siis tältä. Seuraavassa osassa perhe sitten muuttaakin uuteen residenssiinsä.

Kirjoitin tämän esittelyn mun 9-vuotiaan pikkuveljen kanssa, jonka kanssa pohdittiin hienoja adjektiivejä kuvaamaan kämppää - ihan vaan jos joku miettii vähän poikkeavampaa ja runsaampaa kuvailua.

Joku kyselee huonekalujen perään kuitenkin: mun lähestulkoon kaikki ladatut huonekalut on Storesta, ja niistä muualta olevista en äkkiä osaa sanoa ja nopeasti ainakaan näitä kuvia katsellessani en huomaa yhtäkään. Kysyä saa kuitenkin luonnollisesti, ja lupaan yrittää selvittää jos jokin tavara kamalasti kiinnostaa.

Monumentaalinen, minimalistinen, pelkistetty. Kaikki tämä vetosi esteettisyydellään Iinekseen. Ensimmäisellä kerralla talon ohi ajettuaan hän päätti, että vielä joku päivä tulisi asumaan tuossa talossa.

Vesielementit sekä julkisivulla että takapihalla tuovat raikkaan tuulahduksen suoriin linjoihin. Myös lapsia on ajateltu keinuin, mutta niidenkään osalta tyylistä ei ole tingitty.

Suurimuotoinen sisäremontti oli tarpeen perheen tarpeiden kannalta. Talon tulee kestää suvun asuttamana aikaa, joten neljälle makuuhuoneelle tulee käyttöä, ja tarpeen vaatiessa lisää joudutaan jossain vaiheessa rakennuttamaan. Suuria makuuhuoneita on kaksi, joihin molempiin kuuluu oma kylpyhuone. Toinen on varattuna talossa asuvalle vanhalle parille, toinen taas aina silloiselle suvun perijälle puolisoineen.

Keittiö, ruokailuhuone ja oleskeluhuone ovat yhdistettynä suureksi, koko talon läpi kulkevaksi tilaksi, jossa oleskelutilan kohdalla on korkea katto avaruutta tuomaan. Ovista oikealle käännyttäessä tila muuttuu käytäväksi perijän ja lasten makuuhuoneisiin, kun taas vanhan parin huone on erillään, keittiön puolella.

Suurten kylpyhuoneiden lisäksi talossa on kolmas, hieman pienempi kylpyhuone, jonne on kulku olohuoneen kautta. Tämä kylpyhuone on tarkoitettu vieraiden ja pikkumakuuhuoneiden asukkaiden käyttöön. Olohuoneesta pääsee myös takapihan terassille ja nuotiopaikalle.

Heti sisään päästyään talossa päätyy oleskelutilan toiseen osaan, jossa on tunnelmallinen tulisija kahden nojatuolin ympäröimänä. Luonnolliset lämpimät koivun, kerman, saven, mullan ja oliivin sävyt luovat kontrastia lattian kylmään kiveen.

Tämän oleskelutilan vieressä on virallinen olohuone sohvaryhmineen ja televisioineen. Sama värimaailma jatkuu läpi tilan, kuin myös pelkistetyt linjat kalusteissa. Keittiössä tähän on yhdistetty myös modernia lasia ja kirkasta, kiiltävää metallipintaa.

Vanhan parin makuuhuoneessa on tummia ja murrettuja värejä yhdistettynä puhtaan valkoiseen, harmaaseen ja mustaan, joka tuo huoneeseen hieman perinteikkäämmän vivahteen. Huonekaluihin on haettu suuria, lämpimänsävyisiä puupintoja, ja valaistus on tehty pehmeäksi useilla himmeillä lampuilla. Kylpyhuone taas on kliinisen moderni monokromaattisillä sävyillään.

Perijän makuuhuoneeseen on valittu kylmän punainen ja vaaleansininen tuomaan modernimpaa tunnelmaa, johon on pyritty myös kalustuksessa esiintyvillä jännittävillä muodoilla. Tauluissa toistuu kukkateema, ja suuri kasvi on huoneen keskipisteenä. Kylpyhuone on raikkaan pastellivihreä.

Pienistä makuuhuoneista toinen on sisustettu lähinnä teini-ikäiselle, mutta miksei myös lapsellekin. Lattiatilaa on haluttu jättää reilusti erilaisille harrastuksille. Toinen makuuhuoneista on pienokaiselle leluineen ja pinnasänkyineen.

Pikkukylpyhuoneessa on kauttaaltaan turkoosi sävy, joka puhtaaseen valkoiseen yhdistettynä on merellinen ja vedenläheinen.

9 kommenttia:

 1. Oii, todella hienosti oot käyttäny värejä! Ja tykkään siitä, että talossa on paljon pelin omia tavaroita :)
  Osaiski sisustaa noin, todella upea talo kertakaikkiaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah joo noita värejä oli kyllä pakko kinkee sinne kun se edellinen talo oli niin tylsä kun oli ehkä kahta väriä. tässä tyyli pysyy viel jokseenkin samana mut ei ole niin kuiva. :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis talo ja ihana sisutus :)

  VastaaPoista
 3. Todella hienosti sisustettu talo! Ulkoapäin vähän tylsä, mutta onneksi suihkulähde, lasten keinu ja muut, sekä kukat elävöittää sitä ihanasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia:) piha tulee tuosta sukupolvien myötä muuttumaan kyllä vielä paljon, ei se noin tyhjäksi jää. :)

   Poista
 4. Hahah, vitsi miten hyvää toi kuvailu! Pystyin ihan kuvittelemaan siihen jonkun rennon pianomusiikin taustalle ja semmosen rauhallisen miesäänen lukemaan tota tekstiä ääneen niinku jossain sisustusohjelman loppukatsauksessa. :D

  Ja hienosti on kyl sisustettukin tollasilla rauhallisilla ja maanläheisillä sävyillä, joita mä en osaa ikinä käyttää. :P Se on myös kiva et ulkoapäin talo on tollanen tosi moderni, mut sisältäpäin kuitenki kodikas.

  Jes, mut nyt siirryn lukee sit niit osiakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeee moi nyt sit pitkästä aikaa sullekin :D ja kiva jos tykkäät uudesta talosta, sitä tulee näkyyn tässä ny jokunen hetki kun oon vähä laiska tekeen aina uutta..

   Poista
 5. I-H-A-N-A

  VastaaPoista